Waarom we bij Nuwhï geen fan zijn van No Cure, No Pay

Het is de HR-variant van ‘Niet tevreden, geld terug’, maar nog beter. ‘Als we geen kandidaat vinden, hoef je zelfs niet te betalen’, in het jargon heet dat ‘no cure, no pay’.

Wanneer je als bedrijf een rekruteringsbureau inschakelt dat met het principe van no cure no pay werkt, neem je weinig risico. Zolang er geen oplossing is, betaal je immers niets. Het is een resultaatsverbintenis die je aangaat en het maakt het aantrekkelijk om meerdere rekruteringskantoren in te schakelen om éénzelfde profiel te rekruteren.

De juiste kandidaat vinden voor de JOB

Niet goedkoper, niet sneller

Het idee daarachter lijk logisch: het kost voorlopig toch niets, dus als ik meerdere kantoren aan het zoeken zet, ga ik sneller een oplossing vinden.

Logisch, maar dat klopt niet helemaal. Of helemaal niet. Want als je meerdere kantoren inschakelt, heb je meer werk omdat je elk kantoor moet briefen en je hebt meer contactpersonen. Je steekt dus meer tijd in communicatie en voorbereiding. Goedkoper is het dus niet. Meer kans om de perfecte kandidaat te vinden, is er evenmin, want er is hoe dan ook een krapte op de markt. Elke recruiter vist in diezelfde – tamelijk kleine – vijver.

no cure no pay recruitmentl ifescience nuwhi

Life Science Recruitment

Je vindt ook niet noodzakelijk sneller een betere oplossing. Rekruteringskantoren die volgens het no cure, no pay-principe werken gaan na een eerste inspanning – die ze meestal wel enkele weken volhouden – hun zoektocht op halve kracht verderzetten, omdat er intussen nieuwe projecten binnenkomen, die hun volle aandacht opeisen. Dat is een belangrijke reden waarom wij menen dat no cure, no pay voor bepaalde rekruteringen geen geschikt model is.

Vissen in de eigen vijver

Een veel voorkomende misvatting over no cure, no pay betreft de fees die gehanteerd worden. Die zijn niet lager dan bij een retainer search. Hoewel veel hiring managers denken dat no cure no pay betekent dat rekruteringsbureaus harder hun best doen, is het integendeel vaak waar: ze zoeken in hun ‘vijver’ en gaan zelden daarbuiten kijken. Omdat zoiets natuurlijk extra inspanning kost, zonder garantie op resultaat en op betaling.

In een zeer krappe kandidatenmarkt waarin er veel vacatures zijn, is het nét nodig dat recruiters hun netwerk zeer diepgaand aanspreken en ook buiten hun netwerk zoeken. Dat is net het compleet tegenovergestelde van de werkwijze van no cure no pay.

En dat is ook precies waarom we bij Nuwhï niet zo wild zijn van no cure no pay. Wij blijven immers zoeken naar een geschikte kandidaat, ook buiten ons netwerk, tot we die gevonden hebben. Omdat dat precies is waarvoor u ons betaalt.

bg shape

Waarom samenwerken met ons?

Nuwhï’s business komt voort uit aanbevelingen van klanten. Naast onze expertise op het gebied van werving en selectie, kiezen klanten voor Nuwhï omdat we er een prioriteit van maken hen en hun organisatie te kennen en te begrijpen.
Dankzij onze wetenschappelijke achtergrond begrijpen we de rol die moet worden ingevuld. Door onze interpersoonlijke vaardigheden herkennen we de cultuur, omvang en eigenaardigheden van elk individueel bedrijf. Wij hebben gewerkt met veel van de belangrijkste spelers op de life sciences markt en onderhouden uitstekende relaties met een breed scala aan cliënten, van grote internationale bedrijven tot middelgrote ondernemingen en start-ups.
Uiteindelijk geloven wij in openheid en transparantie. Het is ons beleid om openheid van zaken te geven over onze vergoedingsstructuur en we zullen dit altijd met u afspreken voorafgaand aan een zoekopdracht.
Interesse? Contacteer ons
Play Video
Bekijk onze bedrijfsvoorstelling en leer Nuwhï kennen